2008-01-03

Lägret i Malmö - bra avslutning på florettåret



Landslagslägret i Malmö var det största florettlägret på svensk mark på mycket länge - i alla fall på elitnivå. Det bjöds på mycket fäktning, kombinerat med en god kinesisk buffé till lunch. En bra uppladdning både för helgens VC-premiär i Köpenhamn, och JVC i Budapest.
- Tyvärr utnyttjades tränarna dåligt vad gällde lektionering, säger en lite småsur landslagsledare som trots det är mycket nöjd med hur lägret utvecklade sig.
De yngre fäktarna har höjt sig en nivå, och högre klass på den utländska sparringen gjorde att det blev bättre än tidigare år.
Klicka på bilden om ni vill avnjuta i större format. Bo Jönsson är fotograf.

10 kommentarer:

  1. Vad hände i Köpenhamn? Inga lysande resultat! Bla hur kunde Roth komma sist, var han skadad?

    SvaraRadera
  2. Annan anonym undrar? Var det tävlingar i Köpenhamn?
    Har inte ens hört att Roth kom sist!
    Var finns resultaten?
    Kan inte hitta dem på varken svenska eller danska hemsidor!
    Kan någon.....

    SvaraRadera
  3. www.fie.ch senior WC florett herrar

    SvaraRadera
  4. Hej,

    Jag kom sist bl.a. p.g.a. att jag inte var med.
    Jag vaknade klockan halv fyra på lördag morgon med feber och någon form av kräksjuka/influensa och var tyvärr inte i form att ens ta mig till Köpenhamn.
    Jag kan inte annat än beklaga detta skrala resultat och hoppas att jag är i form till Paris om ett par veckor.
    Det kan ju knappast gå sämre i alla fall.
    Tackar som frågar.
    /Martin RK.

    SvaraRadera
  5. Hur gick det i Budapest JWC?
    Har inte kunnat läsa några resultat på Bloggen.
    Var det några där?

    SvaraRadera
  6. Resultaten från Budapest finns att läsa på fencing.se, du kan även nå arrangörens hemsida via fencing.se och kalendern

    SvaraRadera
  7. Kungsbacka Masters 19-20 januari lockar minst 310 värjfäktare, GFK har flest starter 44st. Fråga till alla som kan döma värja, vi har stort behov av domare och betalar bra för detta, kontakta info@kf99.se

    SvaraRadera
  8. Riktigt låga och elaka kommentarer under inlägget
    "The battle of Valhalla sporthallar.."

    SvaraRadera
  9. Uppenbart att bloggen har förlorat sin vitalitet.

    Anonyms senaste kommentar syftar endast till att ta upp provokativa ämnen och så att det blir några inlägg. Klart trist att öppna bloggen för och inte finna några inlägg. Då blir den sista utvägen att provocera.


    Att 2007 års fantastiska resultat samanfattas av webmaster på 4 rader?

    Att senaste veckan resultat: 7:a JVC, 12,a & 16:e på europacupen för kadetter (195 deltagare) ej omnämns är också ett en tydligare tecken på att detta är en florett blogg.

    Inte ens florett resultaten från de två senaste tävlingarna rapporteras? Är det en värjblogg?

    Webmaster byt namn till florett bloggen. Det skulle ge det hela Betydligt mer trovärdighet.

    SvaraRadera
  10. Henrik Lundegard har just nu extremt mycket att stå i. Dels studerar han heltid och är just nu inne i en intensiv tentaperiod, dels har han haft mycket praktiska saker att lägga tid på genom sitt uppdrag som vapenledare och dels är han skribent på en annan blogg. Parallellt med detta tränar han knattar i Göteborg och försöker hålla sin egen träning på en rimlig nivå.
    Det är inte särskilt konstigt att han inte hinner uppdatera efter verje enskild tävling som hålls just nu.
    Vad som däremot borde vara känt sedan länge är att Henrik erbjudit andra som är intresserade att bidra med artiklar, rapporter och inlägg på bloggen. Den som vill kan alltså få inloggningsuppgifter och därmed möjligheter att skriva hur mycket som helst. Emellertid skriver man då inte anonymt.
    Om det är så att man upplever att vissa saker inte uppmärksammas tillräckligt är det alltså fritt fram att "åtgärda" detta genom att publicera sig.

    Att reaktionerna ständigt är desamma så fort webmaster inte hinner upprätthålla samma regelbundenhet som vanligt - d.v.s. ett hiskeligt gnäll - tror jag tyvärr bara leder till att svensk fäktning kväver en eldsjäl till. Det vore att inte lära av tidigare misstag.

    Vad gäller de resultat du rapporterar in tycker jag att du borde precisera vilka det gäller, samt "när" och "var" och gärna en kort resumé över hur tävlingen gått i övrigt. Det vore välkommet.

    Mvh. Martin RK.

    SvaraRadera