2008-01-01

2008 - a fencing odyssé

2008 Då ar ännu ett år avklarat. Ett helt galet fäktår ur svensk synvinkel. Mer framgång får vi leta efter. Jag tror inte det kommer att upprepas i år, men det visar att vi kommit en bra bit på väg jämfört med för bara några år sedan. Om yterligare ett par år kanske vi konstant gör år som kan jämföras resultatmässigt med 2007. Man kan ju hoppas.

Själv avslutade jag liksom de flesta florettfäktarna, året med ett läger i Malmö. Det blev ett lyckat läger med mycket fäktning. Tyvärr var det få fäktare som utnyttjade möjligheten att få lektionera med de tre tränarna på plats, annars var helhetsintrycket mycket bra. Sparringen får anses mycket hög med svenska mått mätt.

2008 drar igång direkt. Julläger för ungdomar i Karlskrona - i staden som kallas pinan vinstertid. Man kan faktiskt gå runt ett hus och ha motvind hela tiden. Världscupen drar igång - en 12-mannatrupp ställer upp på herrfloretten i Köpenhamn. För juniorerna är det Budapest som gäller.

Vad kan vi då vänta oss av 2008?
En svensk OS-deltagare? En VM-medalj? Storslam på JVM? En florettfäktare bland de 8 på JVC? Who knows? Det är ju det som är så spännande...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar