2009-08-20

Fäktbloggen, lite bakgrund.

Fäktbloggen började ursprungligen under namnet ”Florettbloggen”. Den drevs då av Henrik ”Genrich” Lundegard och syftade till att ta upp diskussioner angående florettfäktning i Sverige och resultatrapporteringar. Kommentarstråden gick varm och allteftersom började även värja få ta plats bland ämnena. Bloggen bytte plattform och namn för att betona detta.

Övergången skedde i mars 2007. Från det handlade mycket av inläggen om resultatrapportering och en och en annan krönika. Martin Roth Kronwall började även han hjälpa till med resultatrapporteringen. I början av 2008 börjar även Charlotte ”Challe” Levin hjälpa till med rapporteringen och bloggen blev ett bra ställe att följa tävlingar och lämna kommentarer. Svenska Fäktförbundets egen hemsida förbättras kraftigt under det att bloggen finns och skribenterna känner inte samma behov av att rapportera. Aktiviteten klingar av och flera av kommentatorerna börjar dödförklara den.

I december 2008 ändrar bloggen än en gång sin karaktär. Challe tar över ansvaret för den och gör den till en fotoblogg. Med ordentlig start i januari har hon regelbundet lagt upp bilder från tävlingar runtom i landet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar