2007-10-03

Dingl utslagen med 15-14.

VM 2007 Dingl vände underläge 9-10 till ledning 11-10. Detta höll han upp till 13-12. Sedan följdes fäktarna till 14-14. Tyvärr var ryssen den starkare, och satte avgörande stöten. Ännu en förlust med minsta möjliga marginal för Sverige.

6 kommentarer:

  1. Suuuuurt...
    Vad drar vi för lärdom av detta?
    Vaagar vi inte vinna?

    SvaraRadera
  2. Det var ju väldigt tråkigt detta. Och även om man kan tala om marginaler hit och dit vet ju alla vilka reglerna är. Jag tror det är dags för fäktsverige att börja satsa på ett bredare lagbygge där landslagsverksamheten samordnas över de olika grenarna och vi tränar mer tillsammans. Det enda vi inte KAN göra träningsmässigt är ju att fäkta och fäktningen är ju trots allt inte allt när det gäller träningen. Tror att vi kan tjäna mycket på gemensamma träningsläger och ett större utbyte. Detta är naturligtvis en fråga för landslagledningen i första hand.
    Dock - VM är inte över ännu, både dam- och herrvärjan har sina lagtävlingar kvar. Låt oss hoppas på två revanchsugna svenska lag som visar vad de går för.

    SvaraRadera
  3. Jag tror att gemensama elitläger genomfördes i början på 70-talet. Sedan dess har jag inte hört talas om något. Gemensama elitläger skulle spara pengar genom stordriftsfördelar, skapa en större vi-känsla inom de trupper som Sverige skickar på olika mästerskap, öka förståelsen/minska tjäble mellan olika vapen och jag skulle inte bli förvånad om olika vapen kunden lära av varandra. Det är väl upp till landslagsledningen att göra något.

    Lasse Peterstrand

    SvaraRadera
  4. Det är väl upp till landslagsledningen att göra något????????????????????????????????

    SvaraRadera
  5. Jävligt imponerande av Dingl må jag säga. Jag trodde verkligen inte att det skulle bli så jämt.

    SvaraRadera
  6. Nej, det är sant faktiskt - det var ingen helnisse han mötte direkt.

    SvaraRadera