2007-10-02

Marginaler...


VM 2007 Just när jag skulle gorma över marginalernas jävlighet slog Robert Dingl till med en seger där marginalerna visade upp sin mest svenskvänliga sida. Jag låter detta vara undantaget som bekräftar regeln och gormar därför på lite i alla fall.

Vän av ordning börjar vi från begynnelsen. Mattias Magnusson var förste svensk ut i herrfloretten. Han förlorade tre matcher i poulen. Hade Mattias delat ut ytterligare tre stötar hade han vunnit alla matcher i poulen och därmed varit vidare direkt in bland de 64, som topp-32 rankad. Ynka tre stötar. Istället blev det försmädliga förluster och en svår korean på tok för tidigt.

Sedan var det damvärjans tur. Visserligen visade tjejerna vilka som är Sveriges bästa klass just nu genom att både Nina Westman och Emma Samuelsson tog sig in bland de 64. Men marginalerna då?
Jo, Johanna Bergdahl var en stöt ifrån att gå vidare. Emma var två stötar från en plats bland de 32. Nina förlorade med 12-13 efter en stark insats mot sjundeseedade Zhang. En stöt från de 32. Samtidigt lyckades tyska Heidemann vinna hela tävlingen, efter bland annat två direkter som slutade 5-4. Men gillar man tight fäktning så visst...
Tänk er fyra stötar till fördelade på tre svenska tjejer, och verkligheten hade gestaltat sig betydligt mer positivt.

Idag var det herrvärjans tur. Nu bortser vi från undantaget Robert som faktiskt fortfarande är kvar i tävlingarna.
Joar Sundman var en stöt ifrån morgondagens fäktningar. Tor Forsse var en stöt från att ta sig vidare från första matchen. Carl Frisell var tre stötar ifrån att vinna fyra matcher i poulen. Alltså sammanlagt fem stötar från ett betydligt bättre öde.

Summa: 12 stötar till fördelat på 7 svenska fäktare. Det är inte mycket som skiljer alltså.

Nu håller jag tummarna för Dingl under morgondagen då bataljen avgörs. I skrivande stund vet jag inte vem han skall möta. Men det känns mindre viktigt. Däremot känns det otroligt väsentligt på vilken sida marginalerna stiger upp ur sängen imorgon.

Jag hoppas och tror att dessa försmädliga förluster taggar värjlagen till stordåd. Vi har en jämnhet i bägge lagen som kan räcka betydligt längre än vad många tror.

UPPDATERAT: Robert Dingl får en tuff match mot ryssen Igor Tourchine. Han är seedad som 10:a. Robert är alltså på 55:e plats i tablån.

4 kommentarer:

  1. Jag är inte säker på om detta är rätt forum... Men efter att ingen visat intresse på fencing.se, så tror jag ändå att florettisterna är mest här.

    8 st France Lames längd 0
    30 st längd 5 omärkta
    6st begagnade följer med på köpet.

    Klingorna är limmade och klara för att monteras. Alla 38 har lång tånge och passar därför både till fransk kavel och ortoped, om de kapas.

    Allt säljs för 5000, eller högst bjudande.
    Klubben fäktar inte florett och har beslutat att rensa förråden.

    Kontakta Bjarne Höglund 0731 820 893 eller 0220-40005. Klingorna skickas med post eller bussgods

    Vi har inte fått någon respons på detta sedan januari i år. Kommer det inga bud inom en vecka så kommer klingorna att slängas, vilket ju vore synd.

    SvaraRadera
  2. Hej Bjarne. Om ni ska slänga de på pin tji kanske ni ska testa med att sänka priset istället?

    GFK skulle väldigt gärna köpa dem. Tyvärr tror jag inte vi har råd. Hör av dig till vår kassör. Lars Fuxén.

    SvaraRadera
  3. appropaa marginaler:
    Kollar ni vinnaren i HV, saa har han, fraan och med pre-64 tablaan fram till finalen = 6 matcher, vunnit ALLA med uddastöten... Finalen blev ju "bara" 15-12...

    Det är imponerande!

    SvaraRadera