2007-05-28

Lite godis

MOVIE-TIME

Joppich-Glonek fäktar final i La Coruna 2007. Gillar tempoväxlingen i sista attacken.

Kleibrink - Lei Finalen i Coruna 2006.

Höjdpunkter från herrfloretten i Turin.

Herrvärjanmnär den var som bäst under Turin-VM.

Sabelfäktning från Turin.

OS-godis från Athen. Ganeev och Cassara bland annat. Italienska kommentatorer.

10 kommentarer:

  1. Hoppsan!
    Efter att ha varit "dött" ett tag på hemsidan så kom det en massa grejer på en gång.
    1.Jag tyckte att det var ganska bra "tryck" på läktarna vid USM från vissa klubbar. Tyvärr är ju antalet deltagare mycket olika. KFF 99 låg bra till.
    2: Vad gäller quiset,så måste Du ge rätt svar! Finns det kanske en slamkrypare(stavningen kontrollerad).Vi är ju kunskaps-törstande och måste få rätt svar som vi kan kontrollera.
    3. Vad ingen har tagit upp ännu är mer alarmerande!RF vill lägga ner Sveriges enda fäktgymnasium!.Skall vi acceptera detta? Nu när fäktningen är "hetare" än någonsin?
    Hallå vakna!
    Ingen som har några synpunkter!

    SvaraRadera
  2. Bra jobbat webmaster! Ett tips är att kolla klippet från floretten i ATen 2004. Visar tydligt hur fäktningen förändrats sedan de nya tiderna kom till floretten. Intressant!

    SvaraRadera
  3. Frågan är ju huruvida vi behöver fäktgymnasiet eller inte? Meningen med det är väl att eliten skall finnas där och träna, så är inte fallet, av många olika andledningar.
    På florettsidan har vi bara Carin Klar, Johan Bång och Victor Johansson som tränar där. Det tycker jag är lite tråkigt men samtidigt måste man ställa sig frågan om det är där den bästa träningen finns? Det är väl det som är tanken från början...

    Sedan tycker jag naturligtvis att det är tråkigt att det kanske kommer att läggas ner. Det är ju trots allt om än inte en tradition, så finns det möjligheter att göra det till någonting större.

    SvaraRadera
  4. Gällande RFs inställning till FÄG är det nog mer på ett generellt plan. Själva idéen med riksidrottsgymnasium faller ju lite när man kan läsa idrottsprogrammet på i stort sätt alla skolor. Men visst drabbas en sport som fäktning kanske hårdare än andra av detta.

    RF under ledning av Karin Matsson verkar enligt säkra källor till bloggen dock sugna på att lägga ner ganska många riksidrottsgymnasium, då de enda som visat någorlunda resultat på länge är skidgymnasiumen och hockeygymnasiumen.

    Finns några fotbollsgymnasium, men nämn fler än 3 spelare som nått allsvenskan därifrån de senaste åren...

    Wind of change som Scorpions sjöng, helt enkelt. Men det är alltså inget konkret, bara en inställning som RF verkar ha för tillfället.

    /Webmaster

    SvaraRadera
  5. apropå aten-videon: killarna glider ju me armen i bakfickan all the time

    apropå fäktgymnasiet: ja, ett fäktgymnasium ska ju vara en plats där alla i sverige-eliten vill träna, där sveriges bästa juniorfäktare och sveriges bästa träning finns, en plats där alla vill träna. nu är det ju bara folk som bor i karlskrona som söker dit, plus några enstaka till, så varför ha ett fäktgymnasium som inte uppfyller sitt syfte?
    har svårt att se någon skillnad om man tog bort fäktgymnasiet?

    SvaraRadera
  6. OS-godiset påminner mig om hur det är att fiska fiskar

    SvaraRadera
  7. det är gammalt nu med speciella gymnasium. lägg ner fäktgymnasiumet o spara pengar. Gymnasieskolorna har speciella program för att locka elever jag ser inte vad fäktgyumnasiet har för att locka förutom fäktning som man får bättre träning hemma.

    SvaraRadera
  8. Anonym2
    Du ser inte vad fäktgymnasiet har att locka med förutom fäktning? Behöver man locka med något annat!Jag trodde att fäktningen var det primära1 Här har vi tydligen olika åsikter.
    Du påstår att man alltid får bättre träning hemma!
    Kan alltid diskuteras!
    Under senare år har Magnus Malmgren o Fredrik Nilsson vunnit SM tre ggr var. Carin Klar SM i florett två ggr och Sanne Gars SM i florett en gång och senast tväa i värja. Övriga meriter: Max Hellström SM florettt tre ggr m fl.
    Från FKC i övrigt Adrian Stiessel, Philip Karllson, SM och flera Masters, hans syster Jeanette det samma och Viktor Johansson.
    De flesta går/eller har gått på fäktgymnasiet.Har säkert glömt flera t ex Simom Enarsson, Johan Lindmar m fl.
    Oavsett var man kommer ifrån så har man en gemensam nämnare.
    Alla har haft samma tränare Ulf Lindholm!
    Dvs fäktgymnasiets tränare!

    SvaraRadera
  9. Många kommer ju också från karlskrona av de fäktare du nämner sen är damflorett inte nått tungt vapen att vinna sm på de va inte så många deltagare senast. Fäktgymnasiet har fått konkurrans avv alla andra klubbar som har skaffat sig bättre tränare. Sen lockar inte utbildningen och flykten från en säker tillvaro hemma. Då måste ju fäktgymnasiet ge nått mer än bara fäktning.

    SvaraRadera
  10. visst du nämner en hel del bra seniorer, men det va längesen dom gick på fäktgymnasiet. vad är fäktgymnasiet nu? det är fk chapman med karlskrona-födda fäktare plus kanske några till. men jag tror inte det finns nån fäktare i juniorlandslaget som nu går på fäktgymnasiet och inte är född i karlskrona?

    SvaraRadera