2007-05-28

Våga ta ton!

SOMMARTID Efter USM går fäktningen på sommartid, vilket innebär att det finns väldigt lite nyheter att presentera. Ryktet om bloggens död är överdrivet, snarare anpassar den sig likt en orm till rådande temperatur.

För alla er som kräver rätt svar på quizet - ni får försöka lista ut det själva. En del frågor kanske jag väljer att återanvända i framtiden. Tog ett tag att hitta på dem.

Under sommaren kan vi tilsammans debattera läktarkulturen inom svensk fäktning. Vi kan ha USM som ett bra exempel där de flesta höll sig på läktaren när de inte skulle fäkta. Många klubbar sitter tillsammans och har stora klubbmärken med sig. Börjar det växa fram en liten läktarkultur?

Tänk vad stämningen skulle höjas om man sjöng och hejade på sina fäktare i finaler, semifinaler och kvartsfinaler. Det skulle kunna bli lite som på mästerskapen, där de stora nationerna är duktiga på just detta. Klubbar som Göteborg, Djurgården och Malmö kan ju med fördel låna en del ramsor från fotbollslagen. Ni andra får lita till bättre fantasi. Så länge det är hejaramsor - inte nidvisor eller tips från coachen har i alla fall inte jag som domare något problem med lite mer "stämning" på läktaren.

4 kommentarer:

  1. Ni som inte kan håller er borta från fäktningen i sommar är välkomna att fäkta på Gotland.

    Förutom lägret (131 anmälda fäktare i dagsläget) och tävlingen (går fortfarande bra att anmäla sig) så är alla fäktare som besöker Gotland i sommar välkomna att fäkta med oss. Det brukar bli fri fäktning på klubben någon dag per vecka. Ta kontakt med någon i klubben (kolla vår hemsida) så får ni tider och plats.

    Lasse Peterstrand

    SvaraRadera
  2. bra henke, blev överraskade på usm på söndan under dom sista matcherna, det va ju drag, aldrig upplevt förut. inte lika bra som på råsunda ikväll förstås, men alltid nåt;)

    SvaraRadera
  3. Du glömde att nämna Halmstad bland städerna. Vi kan ju låna några mäktiga sånger från de oerhört högljudda Kvastarna...
    :P

    SvaraRadera
  4. fektarn:

    Det är ju tur att ni har humor, där ni står där vitt utspridda på familjeläktaren....

    SvaraRadera