2007-04-14

JVM - dag 5

JVM Under lagtävlingen kan ju Sverige bara ta en medalj. Här tror jag det kan bli två. Möjligheten att ta alla tre finns till och med där om allting klaffar. Ändå har vi inte den regerande Europamästarinnan med i tävlingen. Nina Westman är rankad nia i världen bland juniorerna - och är med det sämst rankad av de tre som tävlar idag. Det säger en del om vilka svenska chanser det finns till framgångar i damvärjan idag.

Emma Samuelsson har tilldelats följande poule:
Borbala Zsofia Olah, Finland. 5-2
Julie Mestres, Frankrike. 5-4
Raphaela Engel, Österrike 5-1
Vahideh Nadeali, Iran 5-2
Olga Kochneva, Ryssland 1-5
Emma är favorit till att vinna alla i poulen, men ryskor och fransyskor kan alltid ställa till med problem. Det skall icke de andra kunna orsaka. Emma har under året visat upp en strålande form på JVC-touren.

Emma är rankad som nummer 13. Det innebär direkt in bland de 64, och en svår match mot polskan Ewa Nelip som rankat sig som 54, en riktigt dålig poule för en fäktare av hennes kapacitet alltså. Nelip är rankad trea i världen. Emma slog henne i finalen i JVC Budapest. Seger här ger förmodligen ryskt motstånd i nästa omgång. Tuff lottning. Matchen startar kl. 12:55

Seger för Emma mot Nelip 15-10. Emma fortsatte sedan övertygande i 32 genom att besegra spanjorskan Monica Cid med 15-9. Nu i 16-tablå väntar Milena Yints från Israel som rankat sig fyra i tävlingen! Matchen börjar 15:55 svensk tid.

Emma jobbade snabbt till sig en ledning mot Yints, 4-1.6-1, 10-1. En inledning i utklassningstil. Ska vi anta att israeliskan tappat huvudet totalt? Emma släpper en tröststöt och ställningen växer till 13-2, sen blir det inget mer. Emma vinner åttondelsfinalen mot tävlingens fjärde bäst rankade med 15-2! 15-2! Det är stora siffror i florett, i värja är det total förnedring. Även Emma är alltså i kvartsfinal! Här väntar Edina Antal från Ungern. Samtliga kvartsfinaler börjar klockan 16:30.



Johanna Bergdahl fäktar mot:
Yuki Soma, Japan 5-3
Kariin Rojas, Venezuela 5-3
Nelli Paju, Estland 5-2
Ines Herminio, Portugal 5-2
Annamaria Toth, Ungern 5-3
Även Johanna är favorit till alla segrar. Här är det estniskan och ungerskan som på förhand ser farligast ut.

Johannas starka poule gör att hon är rankad etta. Hon går direkt in i tablå-64, där hon får möta Ferdman från Israel eller Gibson från Storbritannien. Skönare motstånd än i kadettklassen. Dock väntar det förmodligen en knivig match mot estniskan Gribova bland de 32. Matchen startar kl 12:10


Johanna fäktar övertygande från sin plats som förstarankad. Ferdman från Israel avverkades med 15-10, och därefter besegrades Gribova med 15-12. Även bland de 16 blev det vinst mot ungerskan Annamaria Toth (15-13). Johanna är nu framme i kvartsfinal! Här möter hon Mesters från Frankrike eller Yu från Korea. Kvartsfinalen börjar kl 16:30.


Nina Westman fäktar i samma poule som:
Nuria Marco, Spanien 4-3
Yujie Sun, Kina 1-5
Amber De Pestel, Belgien 5-2
Alksandra Jevremovic, Serbien 5-3
Gabriela Vacinova, Tjeckien. 4-2
Om man skall gå efter FIE-listan har Nina en ganska snäll poule där spanjorskan är största hotet. Men det är alltid lurigt med orankade kineser. Kina är alltid bra, på alla vapen. Mitt tips är att det blir svåraste matchen. Men även Nina får gälla som favorit till alla segrar i poulen.

Nina är rankad 23, och får en tuff match även hon mot Estlands Julia Zuikova. Estniskorna och svenskorna kan varandra rätt bra, så vi får hoppas att Nina och Igor kan hitta på en givande taktik. Vid vinst blir nästa match kanske aningen lättare då en tjeckiska eller danska kommer stå för motståndet. Matchen börjar kl 12:10

Nina besegrade Zuikova med 15-12 för att sedan besegra tjeckiskan Doubova med 15-13. I åttondelsfinalen tog det tyvärr stop mot Israels Iris Scechtman. Israeliskan vann med 15-14. Det är hårt att missa kvartsfinalen med en stöts marginal. På det hela taget dock en bra insats av Nina, och det ser mycket bra ut inför lagtävlingen.


Naturligtvis skall man själv jobba, så man missar en del under dagen, vilket känns lite surt. Men men, sånt är livet. Skall jobba imorgon också, samt på tisdag under ett av årets happenings, IFK Göteborg - Solna AIK. I övrigt är jag ganska ledig, taskig planering.







4 kommentarer:

  1. aik vinner med 4-0:P

    SvaraRadera
  2. Hahaha, AIK är inne i det tröga andra-året efter ett genombrott som NYKOMLINGAR i allsvenskan. Deras överskattade tränare Norling kommer få sparken någon gång i månadskiftet augusti/september i takt med att den svartgula presskåren tvingats dra ner på lovorden om dennes person. Matchen på tisdag däremot slutar förmodligen 2-1 till IFK Göteborg. Allafall om man får tro de helt neutrala experterna Strömberg, Hysén och Wernersson.

    SvaraRadera
  3. "helt neutrala" tror ja ska tipsa lasse anrell till floskeltoppen om det där uttalandet:) för övrigt har robert laul på sportbladet sagt att om aik inte vinner sm-guld i år ska han putsa det vinnande lagets skor. alla skor. hoppas djurgårdarna äger typ hundra par var:)

    SvaraRadera
  4. Det är bra doktor P, jag sa ju att du skulle börja hålla på BP istället. 1-0 efter hur lång tid? Några sekunder va. Och var fanns 14-milles brassen? ja just ja, han lirar ju i u-lagsmatcherna...

    SvaraRadera