2007-04-14

Två svenskor i kvartsfinal

FINALER Vi har både Johanna Bergdahl, A6 Jönköping och Emma Samuelsson, Göteborgs FK i kvartsfinal. Nina Westman var så nära man kan komma, men åkte ut bland de 16. Hon slutar på en 14:e plats - vilket naturligtvis är en bra och godkänd prestation av Nina.

Nu faller det sig som så att om både Johanna och Emma vinner sina kvartsfinaler bjuds publiken nere i Turkiet på en helsvensk semifinal. Låt oss hoppas att detta blir fallet. Då tar Sverige inte bara sin första medalj i mästerskapet, utan sina två första varav minst ett silver.

Kvartsfinalerna ser ut som följer:

1. Johanna Bergdahl
24. Julie Mestres, Frankrike.

28. Edina Antal, Ungern
13. Emma Samuelsson

30. Courtney Hurley, USA
27. Dominika Mosler, Polen

7. Iris Scechtman, Israel
18. Marzia Muroni, Italien

Semifinaler:
1. Johanna Bergdahl
13. Emma Samuelsson

27. Dominika Mosler, Polen
18. Marzia Muroni, Italien

FINAL:
Emma Samuelsson - Marzia Muroni


Johannas motståndare Mestres är rankad 57 i världen, och har inga jättetunga meriter då detta är hennes bästa säsong någonsin. Den har hittills krönts med en 8:e plats i JVC Tauber. Fransyskan är född 1987 och är alltså 3 år äldre än Johanna.

Emmas motståndare Antal, rankas som 24 i världen. Hennes bästa resultat är en femteplats i Mödling och e 14:e plats på förra årets JVM. Men Edina, född 1990 är i otroligt bra form. Det visade hon inte minst genom att sluta trea i kadettklassen för bara några dagar sedan.

Johanna vann en mycket jämn match med 15-12 där hon ryckte på slutet! Johanna har nu tagit sin första individuella mästerskapsmedalj! Frågan är bara vilken valör!

Emmas match var också mycket jämn. Ledningen växlade fram tills 14-13 i Emmas favör. Emma avslutade sedan matchen med minsta möjliga marginal och seger 15-14! Vi har härmed en helsvensk semifinal! Lägg märke till att arrangören startade matcherna innan den utsatta tiden. Den utsatta tiden för semifinalerna är kl. 18:30.

Emma och Johanna måste ha fäktat mot varandra upp mot 1000 gånger, och de kan varandra utan och innan. Må bäste svenska segra!


Matchen mellan Johanna och Emma är jämn. Emma leder 8-7. Emma vann en jämn och tät match med 15-13. Grattis Emma till finalplatsen och grattis Johanna till bronsmedaljen på JVM!!!

Jerri Bergström var i final i JVM 1981. Sedan dess har svenskarna ine mäktat med en finalplats. Nu är Emma Samuelsson där. Skall hon bli den fjärde svensken att vinna JVM och därmed den andra kvinnan? Nu är det italienskan Muroni, rankad 18 i tävlingen som står i vägen för ett guld. Emma har redan ett brons sedan förra året, och hon är inte nöjd med att ha tagit sig till final.
Muroni är rankad 18 bland juniorer och 65 bland seniorer. Hon kom trea i Wurth Cup, och inkasserade 20 VC -poäng på seniorlistan. På juniorsidan är hennes bästa resultat en plats bland de 8 i Tauber och en nionde plats på JVM förra året. Hans Lagerwall, Kerstin Palm och Hans Jacobsson har redan gjort det. Nu hoppas vi att Emma vinner JVM 2007.

Emma har tagit ledningen med 10-3 i finalen!!! Italienskan plockar in lite, men Emma är nära nu. 12-7. Emma vinner med 15-9!!!!! Sverige har fått en JVM-mästare för första gången sedan 1966!!! Den första finalen på 25 år gav ett guld. Det här är stort. Riktigt stort. Grattis Emma. Grattis Sergei! Grattis Igor. Grattis. Grattis. Grattis. Ett stort lycka till under lagtävlingen nu.


9 kommentarer:

  1. Härligt, fantastiska de här värjtjejerna.

    SvaraRadera
  2. Det här är underbart!

    SvaraRadera
  3. Ja, va fan...'lycka till' känns konstigt att säga, men lycka till!!

    SvaraRadera
  4. GRATTIS EMMA!! Ett tydligt bevis på att träning lönar sig - även om man inte skall bortse från att Emma har ett visst mått av talang dessutom, haha!!

    SvaraRadera
  5. Vad häääärligt kul! Och tack fäktbloggen för suveräna referat. Det är NÄSTAN som att stå vid pisterna och bita på naglarna. Läsa rad för rad och inte fusktitta på vad som hände till sist, får lite av nervpirret i magen att gå igång.

    SvaraRadera
  6. Grattis! Att du i bloggen hoppas på en helsvensk semifinal förstår jag absolut inte. Jag är övertygad att om de hade varit i olika semifinaler hade vi haft en helsvensk final istället :)

    Tack för en bra och en omfattande rapport!

    SvaraRadera
  7. Rätt ska vara rätt!

    Om jag inte minns fel så har både Peter Vanky och Jonas Fahlé varit i final 88 resp. 89 och sen var Ingela Ronquist 3:a 93.

    MVH/Jerri

    SvaraRadera
  8. Kom inte Jennie Lönnbro typ...2:a på JVM på sin tid?

    Vill minnas att hon gjorde extremt bra ifrån sig men minns inte placeringen (och är för lat för att detektiva...).

    Hur som helst; stort grattis till Emma och Johanna, och även till Anton som gjorde en mycket hedervärd insats.

    SvaraRadera