2008-04-14

Stopp i åttondelen

JVM Juniorherrarna i värja är ute ur lagtävlingen. De blev inför tävlingen rankade som 21:a och fick i sin första match möta våra grannar Danmark, som var rankade 12:a. Detta motståndet var inte allt för svårt för våra killar då de vann matchen med 45-21.

I 16-tablån blev det tyngre motstånd i form av Ungern, som hade besegrat Saudi Arabien med 45-41. Ungern, som var rankat 5:a, vann matchen med 45-28. Synd för killarna, men samtidigt inte helt överraskande. De har nu slutat på en 15:nde placering.

I de stundande semi-finalerna är det Kina, Ungern, Ukraina och Ryssland som gör upp om finalplatserna. För er som vill och har möjlighet att följa matcherna direkt så börjar de 13.40, om de följer tidsplanen.

12 kommentarer:

  1. Man skulle kunna tro att några ansvariga franska landslagsledare/vapenledare kommer att få det mycket svårt den närmaste tiden.

    guld,silver,brons på JVM 08
    1:a USA 4,1,1
    2:a ITA 3,8,2
    3:a HUN 3,1,5
    4:a RUS 2,3,6

    15:e FRA 0,0,1

    Använder man fortfarande den franska giljotinen? Någon som vet?

    SvaraRadera
  2. :O illa illa. Större fiasko än Valencia i La Liga ju...

    SvaraRadera
  3. Angaaende OS-kvalet:

    Har jag räknat rätt e Emma rankad 7a i tävlingen = staar över 32-tablaan. bland de 16 blir det antingen Slovakiskt eller Serbiskt motstaand (paa pappret inte omöjligt).
    Efter det troligen Embrich (EST), och i en ev. semifinal förmodligen Sonja Tol (NED) el. Cascioli (ITA)

    För Joar (rankad 82a)ser det ut som följer:
    Även Joar är rankad 7a = staar över 32-tablaan. Bland de 16 blir det Slovakiskt i form av Ersek (rankad 91 i världen). Om Joar vinner blir det antagligen en rysare mot Novosjolov (EST). I en ev. semifinal förmodligen Schmidt (GER) el. van Laecke (BEL)


    Lite förhandsinfo..;o)

    SvaraRadera
  4. Tack för infon. Det ska bli spännande att följa.

    SvaraRadera
  5. Kära florettister!
    Vill ni vara så snälla att anmäla er till SM 10-11 maj i Kungsbacka snarast, och ange pliktdomare! Vi måste i god tid veta hur många florettfäktare och pliktdomare som kommer, för att ev. köpa in domare från annat håll! Detta är för er skull så snälla snabba på!
    MVH
    Roger Skårbratt
    KF99(info@kf99.se)

    SvaraRadera
  6. Men sista anmälan har NI ju satt till 3 maj. Ett lite för sent påkommet problem kanske?

    SvaraRadera
  7. Måste man alltid vänta till sista minuten? Försök att vara lite tillmötesgående tack!
    roger

    SvaraRadera
  8. givetvis kan man vara tillmötesgående men tyckte bara att det lät lite som om att vi själva skulle skylla oss om domarfrågan inte var bra löst när vi kommer till sm trots att vi inte gjort nått fel. Kanske övertolkade.

    SvaraRadera
  9. Självklart är det arrangörens ansvar att se till att det finns domare på plats. Men det är också varje klubbs skyldighet att ha med pliktdomare. Men så är det ju det med att klubbar kan skicka 1-3 fäktare och då behövs ingen pliktdomare. Dessutom har jag fått frågan om fäktarna kan få döma själva, vilket dom inte får enlig reglementet. Jag blir då lite orolig att man inte ens skickar pliktdomare,utan avser att betala. Vi måste då "köpa" domare vilket kan ta tid.
    Roger

    SvaraRadera
  10. Emma Samuelsson 1 stöt från OS!!!!

    SvaraRadera
  11. riktigt synd=/ jag trodde på os-guld om hon skulle klarat kvalet.. menmen, bara att sura över stöten i 4 år och komma tillbaka! :(

    SvaraRadera
  12. Fantastiskt bra gjort av Emma! Men så retligt....nära....nära...
    Sveriges fäktning hade verkligen behövt en OS plats. Nu har vi ingen representant för fäktning i OS....men vi får hoppas på framtiden.....och att våra fäktare får goda förutsättningar, får vara friska och har viljan och orken att satsa hårt!

    SvaraRadera