2008-04-13

En stöt från semifinal...

Det blev inga individuella toppar under JVM för svensk del. Just därför håller vi kanske tummarna mer än vanligt för att det ska gå bra i lagtävlingarna. Vi vet alla vad tjejerna kan, men vi ska inte glömma bort den fina tävlingen killarna gjorde under JEM - trots att Philip von Platen hade hög feber. Vi har fullgod anledning att hoppas på något stort imorgon också.

Idag är det alltså damvärjan som tävlar. Det svenska laget gick in i tävlingen som fjärderankat - och fick stå över 32-tablån. Bland de 16 fäktas det nu mot Sydkorea.
Just nu är de inne i fjärde matchen - Sverige i ledning 13-8.

Vid vinst väntar segraren mellan Ryssland och Frankrike - mellan dessa lag är det otroligt jämnt, och oavsett vilka som vinner måste svenskorna prestera på topp om de tar sig vidare.

Sverige slog Korea med 45-41! Nu väntar kvartsfinal mot Ryssland. Ryssarna kommer med ett tungt möte mot Frankrike i ryggen. Låt oss hoppas att de är trötta. Det finns inga lätta matcher på den här nivån, men den svenska vägen är inte rolig. Vid vinst väntar förstarankade Italien eller duktiga Tyskland, som slog Sverige på JEM senast.

Efter att ha inlett första matchen starkt, tappade Sverige kommandot i den andra och låg under med 4-10. Man jobbade sig tillbaka i matchen men tyvärr var de små marginalerna på fel sida. Ryssland vann med 45-44.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar