2008-04-07

Malmö Open, lördagens resultat

RESULTAT Endast de från lördagen har kommit upp, och man kan i texten läsa sig till söndagens resultat dyker upp måndag kväll.

Två kadettklasser i värja samt en blandad för yngre ungdom och två florettklasser för äldre ungdom är de som har redovisats. Damernas kadettävling vanns av Tove Pettersson (A6) som i finalen besegrade Anna Stilbert (GFK) med 15-4. Hanna Höckerfelt (KFK) och Jeannette Karlsson (FKC) kom trea.

I killarnas motsvarande klass var det Alexander Lydh (KF99) som stod högst upp på pallen. Tvåa blev Filip Enström (UF) och Adam Downs och Johan Linde (båda GFK) slutade som treor.

I florettens ÄUH klass var både ettan och tvåan utlänska. Dansken Alexander Tsoronis vann och ryssen Peter Krasnov kom tvåa. Svenskarna Erik Isaksson (MF19) och Jimmy Stjerndal (ÄFK) kom trea. Damernas pall bestod däremot bara av svenskar, med Larisa Dordevic (ARA) högst upp, följd av Lana Mitrovic (MF19) och Agnes Norberg (LFK) och Mikaela Stjerndal (ÄFK).

På värj-sidan var det även en klass för yngre ungdom, som fick bli blandad då bara två tjejer kom till start. På första plats kom hemmafäktaren Edvin Eklund, på andra plats finsken Pauli Lappalainen och på tredje Anton Kimfors (GFK) och Victor Väggö (KF99). Bästa tjej, Lisa Nyhlen (KF99), kom på 8:nde plats.

VM drog igång igår, men första svenska starten är imorgon. Kom ihåg att följa inside-informationen på Antons blogg!

3 kommentarer:

  1. Ärligt talat: Vad har Antons blogg med fäktning att göra?
    Kan vi inte hålla oss till fäktning på denna sida?
    Det är bedrövligt att resultaten från Malmö Open inte kan presenteras förrän måndag kväll!Helt i klass med Köpenhamn!
    Alla resultat från Malmö finns ju på en dator.Det är bara att föra över dem till hemsidan eller förbundets sida.Borde inte vara något problem!

    SvaraRadera
  2. Jag håller inte med. Att resultaten inte kommer upp förrän senare är inte något vi dör av och Hans Wahl är inte mer än människa.
    Antons blogg kanske inte har något direkt med fäktningen att göra, men han nämner det ofta där och jag tycker inte att det är konstigt att man ska kolla där. Troligen skulle information dykt upp där i vilket fall som helst, och att hålla fäktningen till en sida är som att be om att sporten inte ska bli större. Med det kanske vi inte vill? Jag tycker i alla fall att det är roligt med fler fäktare.

    SvaraRadera
  3. människor svälter, etnisk rensning på flera håll i världen, våld och elände...

    ...bortskämda fäktare får vänta ett dygn på resultat från en barntävling... Skandal?

    SvaraRadera