2008-04-08

En svensk bland de 64

JVM Så var det igång även för svensk del. JVM. Andreas Jönsson, GFK och Gustav Ekström, WFF tävlade idag i kadettklassen för herrar.

Gustav som tog sig in bland de 16 på KEM gick tyvärr inte lika bra idag. Två segrar och tre förluster i poulen gjorde att han var rankad som nummer 2 av de som inte fick fäkta i 128-tablån.

Andreas Jönsson gjorde en starkare poule, han förlorade bara en enda match och rankade sig på 20:e plats efter poulen. David Zupancic från Slovenien stod för motståndet, efter att Andreas stått över 128-tablån. Tyvärr tog det dock slut i 64-tablån efter förlust med 15-10.

Även andra nordbor har visat lite framfötter. Norges Stian Herbern gick igenom poulen obesegrad och rankade sig som femma. Han blev dock utslagen i 64-tablån.

I skrivande stund har finländaren Alexander Lahtinen chansen att ta sig in bland de 32. Han är rankad 29 och ska möta Dmitry Zorin från Ryssland.

Danske Fredrik von der Osten hade en hög ranking efter florettens pouler, men förlorade då direkt i 64-tablån. Idag rankas han 18 efter poulen och slog i 64-tablån ut Israels Tai Shai. Därefter slog han ut amerikanen Jonathan Yergler med 15-14. I 16-tablån tog det doc stopp med 15-8 mot en andrarankad egyptier med väldigt långt namn...
Danskarna som traditionellt satsat mest på florett börjar alltså nu även skörda lite framgångar på värja.

Imorgon fäktar Filip Hedenskog och Andreas Nicolaidis i juniorklassen för herrflorett. Ikväll landar Anton Samuelsson i Sicilien, och förhoppningsvis får vi en uppdatering av stämningen redan i afton på Antons blogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar