2008-02-10

Kort sammanfattning av helgens resultat

RESULTAT Stockholmsklubbarna är still going strong på herr-sidan. I helgens tävling Saf-pokalen var de 9 bästa svenskarna från Stockholm. Absolut bäst preseterade Joar Sundman som vann tävlingen över italienaren Federico Filippa. Näst bäst var Atle Linbäck med sin 7:e plats. Totalt ställde 83 herrar upp.

På damsidan gick det inte lika bra. Antalet deltagare var något blygsammare, 40 stycken damer har tagit sig till Åkeshov. Bästa svenska blev Elsa Skunke (FFF) med sin 8:e plats, näst bäst var Sofie Larssonpå plats nr. 9.

Övriga internationella tävlingar med svenska deltagare som gick i helgen var GP i Rom för damvärja. Johanna Bergdahl åkte ut efter poule-omgången och slutade på en 59:nde plats. Det gick bättre för Emma Samuelsson, som inte bara gick vidare från poulen utan även tog sig förbi båda de prelliminära tablåerna. I 64-tablån däremot tog det stopp mot Li Zhang (CHN) med det ack så tunga resultatet 14-15.

Coupe de Helsingborg hade sammanlagt 71 starter denna helg. De klasser som fäktades var seniorer mixed, kadetter herrar och damer samt yngre ungdom i mixad klass. Martin Roth Kronvall (GFK) vann seniorklassen, följd av Christos Makropoulos (KFK). I kadettklasserna var det Larisa Dordevic (ARA) och Gustaf Brännström (KF99) som stog för segrarna, och i klassen för yngre ungdom vann Edvin Eklund (MF19).

Ursäkta den korta och direkta rapporteringen, men en rapport är trots allt alltid en rapport.

Update: Vinnare i juniorklassen i Helsingborg var Oskar Weinberger (ÄKF), och i äldre ungdom var det Jimmy Stjerndal (ÄFK). Enligt SvFF placerades sig Carl-Oskar Ahlqvist (MF19) på en 4:e plats i Lübeck , klassen var pojkar födda 1997 med florett som vapen.

9 kommentarer:

  1. Grattis Joar och martin!
    Själv fastnade jag i Linköping med motorstopp, och kom aldrig till Helsingborg.

    SvaraRadera
  2. Fint att bli uppdaterad när det hänt något på fäktfronten.
    Tidningarna är dåliga med rapportering , så ni fyller en viktig uppgift.

    SvaraRadera
  3. Blev det inga junior och äldre ungdoms klasser i Helsingborg?

    SvaraRadera
  4. Rapport fraan helgens JVC i Mödling (AUT):
    HFL: Andy gör 5v/1f = bra ranking, men torskar tyvärr direkt i 128tablaan mot en Schweizare..

    DV: Emma Väggö 4v/2f, Nina W 5v/1f... Baada flyger i 128 tablaan, baada mot polskt motstaand (emma med 15-14, Nina med mer, men det rann iväg mot slutet)

    Sammanfattning: Helt ok pouler, men inget vidare i direkten

    SvaraRadera
  5. Borde inte svenska fäktare ha svensk fäktlicens?När de tävlar utomlands! Detta gäller även utländska tävlingar!

    SvaraRadera
  6. Visst borde alla ha svenska fäktlicens. Men vet inte om det verkligen fins krav på det enligt reglementet. Någon som vet? Och med vilken anledning undrar du?

    SvaraRadera
  7. I de svenska tävlingsbestämmelserna står bl a "Svensk tävlingslicens krävs även för att FIE-licens ska kunna lösas genom SvFF" (S.7). Följ länken.

    Det kan hända att ny svensk licens ej hunnit lösas 2008, men att man har giltig FIE-licens 07/08.

    När vi övergått till nytt licensår (höst-vår) är problemet löst.

    SvaraRadera
  8. Finns det några fler fäktbloggar i Sverige?? Eller bloggar som skrivs av fäktare???

    SvaraRadera
  9. Vi på DIF har 4 st som skriver, fast jag är i princip den enda som uppdaterar. De andra 3 är varken lika skrivmanade som jage är på just det sättet eller har tid antar jag. Följ länken "i" mitt "namn".

    SvaraRadera