2008-01-25

"Filp" och Andreas vidare till direkten.

GP PARIS Resultaten från poulerna börjar trilla in. Tävlingen har många deltagare, och sparkade igång klockan 09.30 i morse. Ännu är inte alla poulerna redovisade på hemsidan.

Mattias Magnusson fäktade i poule 1. Han besegrade ukrainaren Gurinenko, men fick se sig slagen i de övriga fem matcherna. Närmast var han att slå britten Halsted, men förlorade med 5-4.

Andreas Ljungström fäktade mer övertygande i sin poule, där han tog 4 av 6 segrar. Förlusterna kom mot japanen Fukuda (1-5) och i en tight match mot koreanen Jung (4-5). Ljungström besegrade bl a den unge men duktige fransmannen Gavin, och vitryssen Lyshkovski.

Filp, smeknamnet har Filip Hedenskog fått efter att ha hetat det på den svenska rankinglistan i ett antal år, gör en bra poule. Även han har 4 av 6 segrar, och är faktiskt bara 2 stötar ifrån att vinna samtliga matcher i poulen.
Han tar revansch på holländaren Borst, och slår bl a ungraren Szabados och polacken Pietrusiak.
------------------------------------------------------------------------
UPPDATERAT:

Martin Roth Kronwall fäktar i poule nummer 22. Han vann mot britten Rosowsky, men förlorade de resterande 5 matcherna.

Martin Roth Kronwall slutar därmed på 153:e plats.
Mattias Magnusson gick heller inte vidare från poulen, och slutar på en 142:e plats. Totalt ställde 166 fäktare upp i tävlingen.

Andreas Ljungström blev med sina 4 segrar rankad som 58:e man efter poulen. Ljungström får fäkta i första rundan mot turken Ulusahin. Vid vinst väntar duktige amerikanen Kurt Getz, i en direkt avgörande match om en plats i morgondagens 64-tablå.

Hedenskog
tog sig vidare som 44:e man. Han står över första direkten, men måste fäkta en match för att ta sig vidare till morgondagens 64-tablå. Filip kommer att få möta vinnaren mellan Chu, Hong Kong och Farrag, USA.

Andreas Ljungström besegrade turken Ulusahin! Båda svenskarna står nu inför match om 64-tablå.

Preliminär Tablå 128
Andreas vs. Utku Ulusahin 15-10

Prel Tablå 96
Hedenskog vs. Chu, Hong Kong
Ljungström vs. Getz, USA

3 kommentarer:

  1. Hedenskog vann och är bland 64. Kanon

    SvaraRadera
  2. "Mattias sa att jag kommer att vinna. Svårare än så var det inte.", var Filips kommentar på min fråga om hur han gjorde för att vända 8-11 till 15-14 mot Chu. I morgon 9.15 väntar 14:e-rankade Japanen Kenta Chida. Grattis Filip, och lycka till hela laget på söndag!

    SvaraRadera
  3. Grattis Filip, det bästa som hänt en florettfäkrtare på länge, kanske det är ett generationsbyte på gång!

    SvaraRadera