2008-01-24

Florettherrarna i tuff konkurrens i Paris

INTERNATIONELLT Det svenska herrlandslaget i florett tävlar i helgen i Paris Grand Prix. Tävlingen är en av de som ger poäng till OS-kvalificering - vilket betyder att alla länder kommer skicka sina bästa fäktare.

Under fredagen fäktar man individuellt, och de som lyckas ta sig in i 64-tablån fortsätter sedan på lördagen. Lagtävlingen avgörs från start till mål under söndagen.
Martin Roth Kronwall, Andreas Ljungström, Mattias Magnusson och Filip Hedenskog representerar Sverige. Både Roth och Hedenskog gör debut i GP-sammanhang.

Det svenska laget ligger just nu rankad 46:a i världen. Sist av alla lag med poäng. De 8 poäng man införskaffat kom just i Paris förra säsongen - genom en 18:e plats. Sverige måste alltså ta sig in bland de 16 bästa för att klättra på listan. En plats bland de 16 ger 18 poäng.

I den individuella tävlingen är det alltid svårt att sia om poulestyrkan, då så mycket beror på dagsformen. Men på pappret verkar Mattias Magnusson och Andreas Ljungström ha hamnat i lite tuffare pouler, medan Filip "Filp" Hedenskog fått en lite lättare uppgift. På pappret alltså. Hedneskog får bl a chans att ta revasnch på holländaren Borst från VC i Köpenhamn.

På adressen: http://www.escrime-ffe.fr/SITE_FFE/CIP2008/resultats/poules.pdf hittar ni alla pouler.

I lagtävlingen har 20 lag anmält sig. Sverige har alltså sämst ranking av samtliga och kommer att få fäkta för att ta sig in bland de 16. Här kommer man att ställas mot Kanada. Den hockeytokiga nationen är seedade 12:a i tävlingen.
Vid vinst väntar 4:e seedade Japan.

-----------------------------------------------------------------------------
Det händer annat i helgen också. Mycket annat.

Under lördagen fäktar Thomas Sievert och bröderna von Platen JVC i Basel.

Andreas Haglund, Ludwig Flyborg och Viktor Johansson inleder en tvådagars kadett-tävling i Koblenz. Startfältet är på 271 fäkare.

Det är också uttagningstävling till kadett-VM för damvärja. Dock har jag inte kunnat hitta någon information om denna tävling.

Under söndagen fäktar Carin Klar, Julia von Platen, Rebecka Andersson och Gaby Göthberg i JVC Waldkirch, Tyskland.

Alla tävlingar för juniorerna och kadetterna (med eventuellt undantag av damvärjan i Bonn) kommer att kunna följas LIVE via www.fencingworldwide.com. Redan nu kan ni se pouleindelningen för JVC-tävlingarna.

4 kommentarer:

  1. Hehe...
    Tobi Hinterseer (AUT) rockade sönder sni poule... ;o)

    SvaraRadera
  2. HEDENSKOG Filip SWE 4 3 V V V V3 4/6 7 25

    SvaraRadera
  3. LJUNGSTROM Andreas SWE V V4 1 V V 4 4/6 4 24

    SvaraRadera
  4. Duktigt av grabbarna, VÄLDIGT duktigt faktiskt! X-tra kul för Filip som är junior.Roligt om M och Kron -R går lika bra, vi får hoppas! Då får vi ett lag som heter duga.

    /Superswede

    SvaraRadera