2008-01-19

GP i Budapest, ett avbrott från fototävlingen för resultatrapport

RESULTAT Andra dagen av tävlingen i Budapest närmar sig slutet allt eftersom timmarna går, men några svenskar kvar att slåss om högre placeringar har vi inte.

I poulen var det Nina Westman som hade bäst resultat, vilket gav henne rankingen 47. Hon fick stå över första DE-omgången tillskillnad från Annica Isaksson (rank 75), Emma Samuelsson (rank 80) och Sofie Larsson (rank 95). I den preliminära 128-tablån föll Sofie mot lettiskan Julija Vansovica med 10-15, Annica gick ett liknande öde till mötes när japanskan Hiroka Narita vann med 15-13.

Emma Samuelsson var den enda som fick göra Nina sällskap i den preliminära 64-tablån efter att ha vunnit mot Kelly Hurley (USA) med 15-9. Väl där fick hon dock se sig besegrad av Sun Kyeon Moon, koreananskan besegrade Emma med den snöpliga siffran 15-14. Nina å andra sidan fortsatte att vinna och besegrade Natalia Markowska från Polen, med 10-5.

Nina slutade slutligen på en 54:e plats efter att ha blivit utslagen av italienskan Bianca Del Caretto med 12-15. Emma blev placerad 90:a, Annica 104:a och Sofie 113:nde, sammanlagt var det 150 deltagare. Semifinalerna ska enligt schemat dra igång 14.30 och i första matchen kommer Ana Branza (ROU) möta Imke Duplitzer (GER), i andra matchen fäktar Emese Szasz (HUN) och Laura Flessel-Colovic (FRA).

Det blev Emese Szasz och Ana Branza som möttes i finalen, båda hade vunnit sina respektive matcher med 15-11. Med slutresultatet 15-10 var det Emese Szasz som gick ut som vinnare.

För övrigt är det jag som är den nya skribenten (rätt uppenbart). Jag heter Charlotte Levin och har tidigare mest kommenterat under "Challe". Fäktar värja för DIF, och bloggar förutom på denna sida även här och där.

7 kommentarer:

  1. Roligt att fäktbloggen fortsätter med en ny charmant skribent.
    Det är alltid bra att få reda på resultat på ett tidigat stadium.
    Välkommen.

    SvaraRadera
  2. Lycka till Challe !
    Och att du har ork och kraft att följa alla svenska fäktares tävlingar internationellt och givetvis på hemmaplan. Du har börjat bra !!!
    Om jag inte minns fel, fanns det en Challe i DIF hockey? Är du sladdis eller dotter?

    /Superswede

    SvaraRadera
  3. Haha, nej jag och Challe i DIF Hockey har ingen koppling alls. Challe är bara ett smeknamn som folk som heter Charlotte, Charlotta eller Charlie får ibland.

    SvaraRadera
  4. jag sa ju det, tio poäng till doktorn då:)

    SvaraRadera
  5. Trevligt med en ny skribent! Lycka till! Och, som redan påpekats har det ju börjat alldeles utmärkt.
    /m.

    SvaraRadera
  6. äsh doktorn, du satte väl dina slantar på Martin Roth K.? ;)

    SvaraRadera