2007-09-03

VM-truppen 2007

VM-truppen Svensk fäktning är inget företag. Ett företag tackar inte nej till en investering som inte innebär ekonomiska förpliktelser. Så enkelt är det. Truppen består av 9 fäktare.

Det skall bli spännande att följa, men det mest intressanta är kanske vad lagen kan åstadkomma. Jag tror att detta blir ett VM där Sverige som nation visar att toppen har blivit bredare. Det unga damlaget börjar skaffa sig rutin, och har goda chanser att göra ett ännu bättre VM än den hedrande sjundeplatsen senast. Men det är inte lätt, och det kan ju lika gärna blåsa motvind. Spännande och intressant däremot.

Herrlaget lyckades bra individuellt under EM. Förhoppningsvis kan man surfa vidare på den framgångsvågen, och en mix av rutin och nytänkande kan räcka ganska långt i VM? Inte heller i herrklassen är vi några stora medaljkandidater i förhandssnacket, men Sverige kan nå långt.

Det blev inget lag för floretten. Mattias Magnusson är ensam svensk. Mattias börjar få en del rutin även han vad gäller internationella mästerskap. Även här skall det bli spännande att se vad han kan göra efter träning i Österrike, och träningsläger med de bland annat de bästa engelsmännen.

Tydligen är Sverige så pass professionella att man skickar 2 tränare, en överledare (med tränarkompetens) samt en sjukterapeut. En stab nästan i klass med den som skickas till en allsvensk fotbollsmatch. Skillnaden är bara att fotbollslagen har råd. De skulle kunna skicka en fystränare per spelare till varje match. De väljer att prioritera spelare istället. Fast det är ju klart, det är tråkigt när idrotten styrs av ekonomiska krafter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar