2007-05-18

USM i helgen


UNGDOMS-SM I helgen är det äntligen dags för ungdomarnas höjdpunkt under säsongen - USM. Inte mindre än 393 starter skall klaras av i den traditionsenliga Idrottshallen i Karlskrona. Låt oss hoppas på utomordentliga tävlingar. Nytt för i år är att Björn Lindholm nu är ordförande i domarkomittén. Låt oss hoppas att samtliga pliktdomare nu tar domarfrågan på allvar och infinner sig på de bägge domarmöten som arrangeras morgnarna innan start. Detta är ett mycket bra initiativ av Björn. Det är nämligen av yttersta vikt att samtliga domare vet vad man skall vara extra observanta på osv. Det är i unga år man skapar sig en förståelse av hur fäktningen fungerar, därför är det viktigt att samtliga domare tar sin uppgift på största allvar.


Tyvärr kan det förekomma en del politiska oroligheter i staden under helgen, vilket ni kanske redan har uppmärksammat på fencing.se. Sverigedemokraterna håller någo slags riksmöte i Sparresalen på Trossö i Karlskrona (ligger beläget på andra sidan ön i förhållande till Idrotshallen). Givetvis eggar detta vänsterextremister som tydligen också ska hålla möte, och givetvis har hittat en lokal så nära Sparresalen som möjligt. Tyvärr tros även än mer radikala högertänkare än SD även att dyka upp i staden under helgen. Utan att bli för politisk så kan man samanfatta det hela med att man bör undvika eventuella oroligheter.
I övrigt är Karlskrona en väldigt fin stad, speciellt när det inte blåser och regnar. För hungriga fäktare rekommenderas ett besök på Max Hamburgerestaurang innan hemresan. Den ligger otroligt lägligt på väg ut ur staden, och nej, jag får ingen provision för att jag skriver det.

5 kommentarer:

  1. Pinsamt att SD ska få hålla sitt möte i Karlskrona. De har blivit nekade på de flesta andra ställen.
    Annars är nog "2 rum och kök" den bästa restaurangen i stan.

    SvaraRadera
  2. Johan
    Det finns ganska många bloggar för politik och mat, med ganska få för fäktning!

    SvaraRadera
  3. När kommer de rätta svaren på bloggens quiz!

    SvaraRadera
  4. Anonym:
    Oj, oj... Här var vi petiga...
    Om du nu inte visste det, saa är Johan Engman en förbannat duktig kock, och om man skall aaka och fäkta i en lite okänd stad kan det väl vara trevligt med ett litet tips, nu när webmaster ändaa började paa det spaaret?

    SvaraRadera
  5. Hallå hallå!
    Det var en kanonhelg i Karlskrona, det är fullständigt ointressant om Stockholmarna hann med tåg eller ej. Det är bara att sova över en natt till, för då kan man njuta av Karlskronas fina natur och skärgård om inte annat. Alternativet är kollektiv buss hela helgen!
    Inget mer gnäll nu, Lindholmarna gjorde vad dom kunde, jag tvivlar på att någon annan arrangör kan ta på sej denna tävling med 380 starter på två dagar. Nej ett jättetack till Karlskronas arrangörer.
    RSkå

    SvaraRadera