2007-04-15

JVM - dag 6

JVM Låt oss hoppas att gårdagens framgångar sporrar till nya idag, då den sista individuella tävlingsdagen är här. Sverige har fäktare i bägge klasserna. Gårdagen tog Sverige upp till en ensam 13:e plats bland nationerna i bloggens kamp. Nu är vi före länder som Spanien, Storbritannien och Kina, men kanske framförallt före samtliga nordiska länder! Italien tog steget upp på första plats igår.

1. Italien - 200 poäng, 2. Ryssland - 192 poäng, 3. USA - 148 poäng

Carin Klar tävlar i damfloretten och poulen ser ut som följer:
Doris Wilette, USA 3-5
Anastasiya Moskovska, Ukraina 5-4
Anna Pagoulatou, Grekland 5-3
Andrea Hee Ming Yeung, Hong Kong 5-0
Salma Swaif, Egypten. 5-4
Carin är rankad som 20:e tjej inför tävlingen, mycket tack vare förra årets åttonde plats.
Med tanke på hennes tidigare resultat är medalj ingen omöjlighet, om än oväntat. Svåraste konkurrenten i poulen är Wilette, USA. Hon är rankad 9 och var även hon bland de 8 förra året på JVM.

Carin vann 4 av 5 matcher i poulen. Förlusten kom mycket riktigt mot amerikanskan. Ett bra resultat i poulen. Låt oss nu hoppas att motståndarna passar. Med 4 av 5 bör Carin stå över direkt in bland de 64.
- Det känns bra nu, men i morse kände jag mig tung, säger Carin efter poulen.

Poulen räckte till en ranking som 23. Det innebär Irina Fichshenko bland de 64. Vid eventuell vinst här väntar förmodligen tionderankade fransyskan Huin, om inte det så möter hon österrikiskan Essl. Fichshenko är rankad 42 och kommer från Kazakstan. Matchen skall börja kl 10:20. Fichshenko, född 87, har endast tagit 2 JVC-poäng på tre försök i år.

Carin tar ledningen mot Fichshenko, 4-1. Den växer till 7-1. Matchen verkar rätt tillknäppt. 7-2 nu. Det växer till 8-2. Allt verkar dock vara under kontroll - Carin leder 11-3. Det blir tillslut seger med 15-6! Nu väntar match i 32-tablå mot Huin eller Essl, med start kl 12:15.

Det blir franska Huin som står för motståndet bland de 32. Huin vann 15-5 mot Essl. Huin, född 87, hade sin bästa säsong som första-års junior då hon var rankad trea i världen, och även knep en bronsmedalj på JVM i Linz. Sedan har det gått lite trögare, och i år är hon "bara" rankad 24 i världen, och en tredjeplats i Jesi är bästa resultatet. I dag är hon rankad 10. Detta blir en svår nöt för Carin att knäcka. Vid vinst väntar en kines, italienska eller ryska. Carin har alltså fått en hyfsat svår väg.

Det räckte så när till en plats bland de 16 men till slut fick Carin ge sig med 10-9. Carin verkar trots allt nöjd med sin fäktning. Carin stannar alltså på en plats bland de 32, närmare bestämt 25:e plats.


I herrvärjan har vi 3 fäktare:

Anton Samuelsson som kommer med självförtroende i ryggen har en poule med:
Marcos Escudero, Puerto Rico
Mikayel Ghazaryan, Armenien
James Lewis, Australien
Ka Tsun Lai, Hong Kong
Francisco Limardo, Venezuela
Abdollah Serajian, Iran
Limardo blir svårast i poulen i egenskap av världsetta, även om han inte är i närheten av storebror Rubens kapacitet. I övrigt verkar det som Anton fått en poule han bör vara ganska nöjd med. Det återstår att se.

Anton verkar ha hittat storformen lagom till VM. Han vann samtliga matcher i poulen, och rankar sig med det sexa i hela tävlingen. Nu väntar tjecken Snopek som rankas 70 efter poulerna i 64-tablån.

Anton är inne bland de 32 efter seger med 15-14 mot tjecken. nu väntar världsettan Limardo, som Anton slog i poulen med 5-3. Kan bli en väldigt spännande match. Det verkar som om tävlingen upplever vissa förseningar, men matchen skall enligt nuvarande utsatt tid börja kl 15:40.

Anton slog Limardo i poulen, men mäktade inte med bedriften i den längre direktelemineringsmatchen. Matchen slutade 15-11 till Limardo. Anton slutar alltså bland de 32, men som han gör det. Obesegrad i poulen i sitt första mästerskap. En kvartsfinal i kadettklassen. Det lovar gott inför framtiden. Nu är det väl Anton som borde vara sisteman i lagtävlingen? Individuellt är det svenska äventyret över för i år.

Adrian Stiessel fäktar mot följande manskap i poulen:
Mahmoud El Shaal, Egypten
Yousef Al Khayat, Kuwait
Ramunas Svelnys, Litauen
Max Heinzer, Schweitz
Ognjen Vesic, Serbien
Waheed Shafiq, Tyskland
Heinzer favorit i poulen. I övrigt ser det bra ut för Stiessel som även han på pappret har en helt okej poule.

Adrian gör en stabil poule och vinner 4 av 6 matcher. Det blir förlust mot tysken och schweitzaren. Med det rankar han sig 45. Det blir fäktning i 128-tablå mot serbiske Vesic, något som Adrian klarar av med 15-11. Nu väntar hårdare motstånd i 64-tablå då han ställs mot ukrainas Boreyko, rankad 20 idag.

Adrian räckte tyvärr inte till mot Boreyko som besegrade svensken med 15-11. Han slutar 48.

Erik Bergdahl fäktar i poulen mot:
Michael Malahe, Sydafrika
David Elbakidze, Georgien
Feng Wang, Kina
Gedeon Laszlo Gaspar, Argentina
Aleksei Hololejenko, Estland
Abdulla Jemaan, Qatar
Kinesen och esten blir svårast, även om esten är deras tredjeman. Kinesen tillhör en av få juniorer i Kina som tävlar en del, och är med det rankad sjua. Erik själv är rankad 68.

Även Erik gör en bra poule, och är bara 3 stötar från att vinna alla matcher. Han får nöja sig med 4 av 6 och en 40 plats på rankingen. Även Erik tvingas fäkta redan i 128-tablå och det mot österrikaren Casny. Tyvärr blev detta Casnys match, och Erik elimineras i 128-tablån med 15-5.

Erik slutar på plats 65.

Norges Fredrik Backer har fäktat sig fram till semifinal. Här kommer han att möta amerikanen Graham Wecas. Wecas blev för svår och Backer knep en bronsmedalj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar