2007-04-05

Den danska delegationen


JVM/SPONSRING Danskarna tycks vara lite mer framåt än vi svenskar, i alla fall vad gäller sponsring. Den danska delegationen under JVM i Turkiet kommer nämligen att vara sponsrad av Adidas.


Det logiska hade ju varit att danskarna lyckats knyta ihop en deal med Hummel, ett danskt klädföretag som annars verkar tycka det är en bra idé att sponsra allting av dansk karaktär som överhuvudtaget är möjligt. Så är nu inte fallet. Man har knutit en deal med Adidas. I praktiken innebär detta att de danska JVM-resenärerna för en summa av 100 danska kronor kan inkassera en splitter ny fäktdräkt, en trendig landslagsoverall, shorts, t-shirt och hela faderullan. De kommer göra ett prydligt intryck nere i Turkiet. Frågan är bara hur de har lyckats med det här?


Det finns ingen logik som ger Adidas större skäl att sponsra dansk fäktning kontra svensk, utan framgångsmässigt snarare tvärtom. Kan danskarna, så måste de facto även svenskar kunna. Var är då våran JVM-sponsor? Om inte annat så kanske Hummel är sugna. Visst kan det vara svårt att hitta sponsorer, men helt omöjligt kan det ju faktiskt inte vara. Det är dags för SvFF att lägga in högsta växeln vad gäller prioritering av denna fråga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar