2007-04-26

Blandat

ALLT MÖJLIGT Man märker att hetsen under JVM är bortblåst. Tyvärr händer det inte så mycket på den svenska fäktscenen under vardagarna. Gårdagen var sista dagen för anmälan till SM i Uppsala. Ni som missat detta pga bristande rutin eller andra suspekta skäl får kontakta arrangören och dra en snyfthistoria för att sedan hoppas på det bästa. Mer kan ni inte göra.

Uppsala börjar få rutin på att arra SM och förra året var det bästa hittills. Det skall bli intressant att se om man kan toppa detta i år.

För övrigt så håller även den svenska huvudstaden på att utvecklas i civiliserad riktning. Norrköping har redan fattat grejen, och köper sedan länge begagnat av Göteborg. Nu är även stockholmarna på väg upp ur tunnlarna. Läs mer om denna otroliga samhällsutveckling på http://www.aftonbladet.se/vss/stockholm/story/0,2789,1053969,00.html. Länge leve spårvagnen!

5 kommentarer:

  1. genrich du har ju missat linje tolv i bromma och djurgårdslinjen, har ju funnits ett bra tag;)

    SvaraRadera
  2. Är det någon som vet varför man lagt herr- och damfloretten samtidigt? Det skulle ha varit mycket enklare att hitta bra florettdomare om man lagt florettävlingarna på separata dagar.

    Att även lägga båda sabelklasserna på söndagen gör det svårare att finna domare för dessa tävlingar. Jag tror också att det finns flera florettfäktare som skulle vilja dublera med sabel (men inte speciellt många värjfäktare som även fäktar sabel). Det bör även finnas värjveteraner som skulle vilja fäkta även ordinarie värj-SM.

    mvh

    Lasse Peterstrand

    SvaraRadera
  3. Lite kan man ju undra. Jag vet att student-SM skall gå på söndagen i värja, men att detta är orsaken till att floretten alltid fäktas på söndagen har jag svårt att se.

    Värjan har ju flest deltagare, vilket nästan kräver att man kör en sabelklass och floretten ihop.

    Kanske är det bättre med den största klassen (antagligen herrvärja) samtidigt som de två minsta klasserna i florett och sabel ena dagen, för att köra damvärjan med de största florett och sabelklasserna andra dagen.

    /Genrich

    SvaraRadera
  4. vet inte exakt hur många timmar, men sabelklassen är bara lagd typ tre timmar efter florettklassen, borde det inte vara lite större mellanrum så att man kan fäkta både florett och sabel, så brukar det ju vara upplagt?

    SvaraRadera
  5. Även förra aaret gick ju sabel och floretten samtidigt.. Surt..

    SvaraRadera