2008-04-10

Bästa svenska insatsen hittills under JVM

JVM Idag är det dags för det nuvarande adelsmärket inom svensk fäktning - damvärjan, att fäkta nere i Italien.

Alla tre tjejer gör stabila pouler. Bäst gick det för Johanna Bergdahl som endast förlorade en match i poulen, och det med 5-4.
Emma Samuelsson och Nina Westman har två förluster och fyra vinster var.

Glöm det motstånd bloggen tidigare rapporterade om. Arrangören har tydligen ändrat sig, rent rankingmässigt är detta bara positivt för oss svenskar då alla tre tjejerna tjänade en placering. Så här ser det ut nu:

128-tablå:
Alla står över

64-tablå:
12. Johanna Bergdahl - Javiera Vergara, Chile 15-3
Johanna inleder med starkt kommando redan från start. Efter dryga minuten leder hon 5-1. Bara sekunder innan periodvilan har hon vunnit med 15-3, efter att chilenskan fått någon tröstande stöt på slutet, då man kan anta att Johanna ville få slut på matchen innan vilan? Stark match!
27. Nina Westman - Paula Perez Fernandez, Spanien 15-6
Nina börjar starkt och leder med 2-0 efter en minuts fäktning. Efter en ganska tight fäktad första period leder Nina med 5-2. Taktiken verkar vara passiv, då inte många stötar delas ut heller i andra period. Nina lyckas hålla sitt försprång oförändrat upp till 8-5. I början av tredje öar Nina på försprånget till 4 stötar. Då verkar matchen ändra karaktär och siffrorna rinner snabbt iväg till Ninas fördel.
30. Emma Samuelsson - Iris Schectmann, Israel 15-11
Jämn match. Emma går in i andra perioden med underläge 4-6. Lyckas utjämna omgående, men tappar sedan ledningen igen. Israeliskan håller försprånget upp till 10-8. Emma lyckas ännu en gång kvittera. Vid 12-11 tar hon för första gången ledningen i matchen. Därefter verkar det som något släpper och hon kan lätt avsluta med tre snabba poäng.