2007-12-07

The battle of Valhalla Sporthall

JSM Göteborg Fäktklubb står i helgen som värd för junior-SM i värja. Det heter så numera – Göteborg Fäktklubb. Det finns styrelsebeslut på det. Det är ju inte staden som äger klubben vilket man kan förledas att tro om man skriver Göteborgs Fäktklubb. Att man som språkväktare mår illa av att bara läsa Göteborg Fäktklubb saknar tydligen relevans som argument.

Nåvål, tävlingen förväntas bli något i hästväg. Både herr- och damsidan mönstrar starka startfält. Det är egentligen bara Anton Samuelsson och Emma Väggö som saknas bland de tyngre medaljkandidaterna.

Finalerna kommer att fäktas på en upphöjning som användes när Sverige arrangerade VM under 70-talet. Den har legat och samlat nostalgipoäng i Scandinaviums mörker sedan dess, men är nu återigen i händelsernas centrum. Kryddad med spotlights och ramper kan vi få en ganska bra stämning under finalerna – om folk bjuder till och stannar för att titta.

Varför är vi svenskar så dåliga på att stanna kvar och titta? Ska man dra det lite krasst, så är ju fäktarna som är kvar i tävlingen när man själv har åkt ut, bättre fäktare än en själv. Varför stannar man då inte kvar och tar lärdom? Ungefär så formulerade sig J-O Waldner i en snyftartikel i Aftonbladet för några år sedan, när han klankade ner på svensk bordtennis. Säga vad man vill om det 43-åriga tysklandsproffset. Han har en poäng.

9 kommentarer:

  1. Vart är Anton Samuelsson?
    Borde inte han vara på plats när det är i Göteborg och allt?
    //FLech

    SvaraRadera
  2. Skulle gärna vara där och titta. Men för oss som har långt att resa...kommer vi att kunna följa resultaten online någonstans?

    SvaraRadera
  3. Philip von Platen, Victor von Platen och Jens Wikenborg var det tre som stod högst på pallen idag!
    Av 8 finalister idag har 5 fått sin första fäktlektion av Johan Skårbratt!

    SvaraRadera
  4. Då webmaster sitter i tävlingsledningen blir det tyvärr svårt med live-uppdateringen.

    /Henke

    SvaraRadera
  5. Anton är sjuk men kommer tilbaka på pisten i början av nästa år, sa han i dag på JSM!

    SvaraRadera
  6. Vad spelar det för roll vad Anton gör eller inte gör?

    SvaraRadera
  7. Exakt, varför diskuterar vi Anton?

    Han blir ju inte ens uttagen till senaste världscupen i budapest?

    Är det någon som helst jävla vits att diskutera en sådan fäktare?

    SvaraRadera
  8. Skärpning nu tack!
    Anton Samuelsson är både en duktig och trevlig värjfäktare. Att han råkat ut för en allvarlig sjukdom/skada(lungor och hjärta) skall inte hindra honom från att under våren vara med och fajtas om platser till Kadett-VM. Krya på dej Anton vi vill se dej på pisten snart igen.

    SvaraRadera