2007-11-09

Luxemburg

JVC LUXEMBURG Efter att ha legat däckad hela veckan med något jag ådrog mig i Prag har jag nu fått en omgång antibiotika, och kan allafall sitta och skriva lite igen.
Prag var lite väl mycket stolpträffar för den svenska truppen som var värt ett resultatmässigt bättre öde. Victor von Platen slutade femma, och är det stora positiva utropstecknet. Emma Samuelsson fäktade starkt hela dagen och slutade sexa, en stöt från semifinal, också det mycket bra. Positiva insatser på både herrvärjan och herrfloretten i lagtävlingarna. Mycket tack vare Victors fäktning fick man en mänsklig motståndare i matchen in bland de 8. Florettkillarna slutade nia, det bästa på mycket länge från deras sida. Tyvärr konstaterade allihop att matchen om att komma in bland de åtta var den det presterades sämst i.

Nåväl. I helgen fäktar bröderna Ljungberg och Martin Lundegard i JVC Luxemburg. Entävling med ett på pappret ganska B-betonat startfält. Av de 86 fäktarna är endast 3 från hemmanationen. Frankrike och Tyskland skickar 12 man var, fransmännen vilar dock sina JEM-fäktare. Ryssland, Ukraina, Vitryssland, USA, Japan, Kina, Italien, Storbritannien, Polen är några av nationerna som inte ställer upp.

Det tävlas även i herrvärja - men utan svenskar. Några av de danska florettkillarna ska dock stanna kvar och dublera.

2 kommentarer:

  1. skönt att du e på bättringsvägen henrik, men visste inte att antibiotika hjälpte mot baksmälla;)

    SvaraRadera