2007-10-30

PRAG - första tävlingsdagen

PRAG Första tävlingsdagen innebar inte 13 rätt för svenskorna – tyvärr. Carin gör en bra poule men tappar fokus i sista matchen, samt förlorar en match med 5-4. Övriga vinster tas med övertygande 5-0. Men på mästerskapen måste man knipa de där segrarna. Varje stöt är viktig. En ryska i första direkten är inte optimalt.
Rebecka fäktade piggt och respektlöst, men har fortfarande en bit kvar. Tyvärr hade hon även en del ofyt för dagen. Både Elin, Rebecka och Julia hade ganska hårda pouler. Då dagen var över ganska tidigt ur svenskt vidkommande ägnades återstående tid åt att studera andra fäktare.

Finalpassen bjöd på en del läckra stötar, men finalen mellan italienskorna Errigo och Tagliapietra var ett sömnpiller. Det mest intressanta hände i semifinalen, då en ryska vomerade vid sidan av pisten. Ingen fattade riktigt varför.
Då var det mer fart och fläkt på sabelherrarna. Ungraren höll kommandot i finalen, men fäktade med huvudet under armen under slutskedet och det slutade 15-14 till ukrainaren. En bra final.

Imorgon fäktar värjkillarna. Väckning senast 06.30, följt av frukost. Laget anländer till hallen för uppvärmning senast klockan 07.25 då tävlingen startar 08.30. Igor, Johan och Adi kommer att finnas vid pisterna och underlätta för våra fäktare. Det är ett stort startfält, och vi kan räknas med en lång morgondag. Redan första dagen luckades man försena finalpasset med druga timmen.
Truppen har hittat en utomordentligt prisvärd italiensk restarang, som blivit något av ett hang-out. Ett stort varuhus finns också tillgängligt, och flaskvatten delas ut gratis i hallen. Undra vad Al Gore skulle ha för synpunkt på det? Miljön i all ära, tävlingsmiljön är det inget fel på.

Domarnas insatser har varit goda. Inte mycket att klaga på under finalpassen. Undantag finns det dock. Domaren för första semifinalen i damfloretten inleder med att missa en solklar parad ripost, och ett sus av suckande hörs på den fullsatta läktaren. Läktaren var dock inte fullsatt längre än nöden krävde – bänkartna framkallar ryggskott. Carins domare gjorde inte sin bästa insats i matchen mot ryskan. Det enda som var konsekvent var att ryskan fick det mesta. Där har vi svenskar ytterligare något att jobba med – framförallt på klubbnivå. Vi måste kunna fortsätta att fäkta, bli bättre på att inte tappa humöret. Det är en generell sanning.

1 kommentar:

  1. Om jag har räknat rätt i mitt excelark, och alla nationer med minst tre fäktare ställer upp i lagtävlingen, så är svenska florettjejerna rankade 11 av 16 och får inleda mot Rumänien på torsdag.

    SvaraRadera