2007-09-30

Joppich försvarade titeln


VM 2007 Den lille mannen med power-steget gjorde det igen. Han knep karriärens tredje VM-guld, och det andra i rad. Han slog Andrea Baldini i finalen med 15-9.

Joppich är rankad 8 på listan inför detta mästerskap. Han har under säsongen lyckats vinna en VC-tävling. Förra säsongen vann han en av de lättare tävlingarna, och så VM då förstås. Innan dess hade han inte vunnit något sedan 2003 då han vann VM och två VC-tävlingar. Killen har alltså lyckats samla ihop 7 segrar på seniortouren - och dessa inkluderar 3 VM-guld.

Idag hade jag satsat mina pengar på Kleibrink. Det kändes som det var den ständige treans tur att vinna. Ungefär som när han äntligen fick vinna sitt JVM-guld för några år sedan. Kleibrink ar seedad etta och gick fram som en maskin. I semifinalen tog det dock tvärstopp - mot Joppich och mot power-steget.

Lästips för den intresserade: www.peterjoppich.de

10 kommentarer:

  1. Bäst när det gäller skulle man kunna säga!!

    SvaraRadera
  2. Han e grym o se... Skoja han höjer sig paa mästerskap!
    Kollar man en 16tablaa i en normal VC mot VM saa är det milsvidders skillnad...
    Bara o se o lära...

    SvaraRadera
  3. För en oinvigd, vad är ett s.k. "power-steg"?

    SvaraRadera
  4. Ehh...svårt att förklara, men man kanske skulle kunna säga att Joppich har en förmåga att accellerera extremt snabbt och därmed bryta avstånd och nå långt med en till synes kort attack. Powersteg - tempoväxling....eller vad säger någon annan?!

    SvaraRadera
  5. Han har det absolut bästa power-steget jag har sett! Joppich är en legend, tre VM-guld talar för sig själv! Har haft oturen att aldig möta denna fäktare, trots att vi är samma årsgång. Har du mött honom Martin R.K?

    /Christos

    SvaraRadera
  6. Nej jag har ju inte det tyvärr. Men jag hoppas på en liten pist-date under någon av de kommande säsongerna, de benen vill man ju gärna kika närmare på, haha - i övrigt är han inte alls i min smak, precis som du Christos.
    Pöss.

    SvaraRadera
  7. mycket bra benarbete, man j..a doligt techniqe,

    man pa VM ar viktig at du ar efectiv ..ej snyg...

    SvaraRadera
  8. hmmm, vad menar du med det Martin?

    /Christos

    SvaraRadera
  9. Förlåt, kanske ska precisera mig lite mer. På vilket sätt är inte vi din smak?

    /Christos

    SvaraRadera
  10. ;o)

    Jo, det där med Powersteg.. Jag vet inte vem eller när det myntades (var det inte när vi saag honom i Leipzig?), men han har en grym tempoväxling som lurar de flesta, samt att armen försvinner ner i bakfickan. Visst man kan försöka göra en attack i prep, men paa naagot sätt kommer den alltid i fel läge + att Joppich alltid träffar = tuuuuungt...
    Lite som en superattack i ett videospel (upp-upp-ner-ner-B-A-B-A)
    SHURIYOKEN!
    ;o)

    SvaraRadera