2007-05-08

Plump i protokollet

SM Det har helt uppenbarligen infunnit sig en plump i protokollet under SM-tävlingarna. Det gäller damsabelklassen, vilken avgjordes med poulefäktning. Det var en poulefäktning ur vilken GFKs Camilla Martinsson gick obesegrad. Protokollet som UF publicerat på sin hemsida visar dock att Martinsson förlorade mot bronsmedaljösen Ulrika Pettersson. Det stämmer alltså inte. I så fall skulle Ulrika hamna på 2 segrar, precis som två andra kombatanter. Ulrikas index kan fortfarande ge henne medaljen, men om vi antar att resultatet istället var det omvända mot vad protokollet föreslår, nämligen 5-2, så hamnar bronspengen istället hos Linköping och Louise Elisson.

10 kommentarer:

  1. Resultatet var 5-2

    SvaraRadera
  2. Lite lustigt att ingen reagerar på det här. En SM-medalj är ändå en SM-medalj.

    SvaraRadera
  3. men vaddå, bronset ska alltså till louise? men står d bara fle på hemsidan eller fick ulrika bronset vid prisutdelningen?? trodde först att d bara stod fel på hemsidan, men om fel person har fått medaljen är d ju skandal

    SvaraRadera
  4. Louise fick inte ngn medalj nej.

    SvaraRadera
  5. Fel person tycks ha fått medalj, ja. Tror även detta hände i USM för urminnes tider då diverse dåvarande Partille-fäktare var inblandade.

    /Genrich

    SvaraRadera
  6. Vad bra att detta uppmärksammats.

    Har kontaktat Uppsala för att gå tillbaka till originalprotokollet men det verkar ha blivit fel. Mycket beklagligt. Självklart ska medaljen hamna rätt.

    För att minska risken för sådana här händelser kanske man skulle överväga att återinföra kravet på underskrift av alla fäktare av protokollet här i Sverige, även om det är avskaffat i reglementet.

    SvaraRadera
  7. Nej jag fick ingen medalj så det här kommer som en överraskning för mig... Kul, om det nu stämmer.
    Men jag håller med om att det var väldigt dåligt av arrangörerna i såna fall.

    SvaraRadera
  8. Jo: Grattis Lousie!
    ;o)

    Hihi... Daa antar jag att det blir dubbla bronsmedaljörer i sabeln med? Eller?

    SvaraRadera
  9. Under sabel-SM för damer i Uppsala begicks ett misstag i protokollhanteringen. Det är mänskligt. Sådana misstag brukar uppmärksammans omedelbart av fäktarna och ledarna. Tyvärr var det ingen som gjorde det vid det här tillfället.
    Camillas seger mot Ulrika registrerades tvärtom. Detta har åtgärdats och resultatlistan har skrivits om. Ny trea blir Louise Elisson. Grattis!
    Medaljen kommer att utdelas vid lämpligt tillfälle.
    Vi beklagar verkligen misstaget.
    Göran Flodström

    SvaraRadera
  10. Jag kollade protokollet då och då under poulen men eftersom domaren inte ville skriva in resultaten utan bara skrev siffrorna där nere brevid namnen så var det lite svårt att se...

    SvaraRadera