2007-04-10

Bästa nation?

JVM Det blev storfavoriten Rebecca Ward som tog hem sitt andra ännu ett VM-guld. Nu blir det dock inga fler som kadett i alla fall. I finalen vann hon konfortabelt mot en ryska med 15-4. Mitt tips på Lari som segrare i dagens herrflorett sprack i finalen, då denne föll mot japanen Ryo Miyake. Andreas slutade på en 42:a plats.

Imorgon är det dags för herrsabel, men framförallt för damvärja för oss svenskar. Johanna Bergdahl får anses som kanske den största favoriten i hela tävlingen till att knipa guldet. Men även de andra tjejerna har bra chanser. Emma Väggö har ju tex ett JEM-guld i bagaget hon med.

Under JVM tänkte bloggen ta tempen på hur nationerna presterar, genom att dela ut päng enligt VC-modellen. Nationens bäst placerade får poäng i enlighet med fäktaren i frågas placering. På så sätt tjänar man poäng både på topp och bredd.

Efter första dagens fäktningar ser tabellen ut som följer:
  1. USA - 52 poäng
  2. Italien - 40 poäng
  3. Ryssland, Japan - 34 poäng



4 kommentarer:

  1. Emma V fick guld i JEM lag 2005.
    Hur många matcher fäktade hon?

    SvaraRadera
  2. Ett lag är alltid ett lag, min gode vän... Oberoende om man fäktar eller inte...
    Spelar ingen roll om det gäller fäktning eller fotboll eller hockey, reserverna finns där för att sporra, för att hjälpa och inte minst för att sätta press paa "de ordinarie" att jobba bättre för att inte försvinna...

    Saa, inte säkert att det blivit guld om inte Emma V. varit med...

    SvaraRadera
  3. Känns som en ganska trött, onödig och jävligt svensk kommentar från anonymous 2. Guldet togs 2005, nu är det 2007 och Väggö är fortfarandee kadett. Det är inte jättemånga som har något sådant på meritlistan som första-års kadett, oavsett uppgift i laget.

    SvaraRadera
  4. I tabellen som ni tänker göra tjänar man också poäng på att ha god ekonomi och kunna skicka många fäktare i varje gren.

    Tänk om alla forna öststater kunde skicka max antal (som frankrike) i varje gren. Skulle bli en betydligt hårdare tävling.

    Stockholmaren

    SvaraRadera