2007-03-07

Kadett-EM (LIVE)

KADETT EM Idag tävlar Andreas som ensam svensk deltagare i EM för kadetter. Denna post kommer att uppdateras under dagen och följa tävlingens utveckling. För att undvika förvirring - detta är det första EM för kadetter någonsin. De som hölls i slutet av 80-talet var endast kvaltävlingar till JVM då man endast fick ha 8 deltagare här. Dock fyllde de ju i princip samma funktion som ett EM.

11:07 Andreas och Christian är sedan ett tag i tävlingshallen. Christian skall ge Andy lektion. Allt verkar flyta enligt tävlingsledningens planer - dvs start 12.00. Utomhus är det perfekt väder, vilket gör att det bara blir varmare och varmare i hallen. Upp emot över 30 grader inomhus är inga idealiska förhållanden.

11:24 Våra nordiska grannar har visat prov på rutin. Norskorna anlände sent igår. Man ville ha ackrediteringen direkt. Detta gick inte att ordna. De norska ledarna ignorerade dessutom högaktningsfullt i ledarmötet. På detta möte konstaterades att man inte anmält norrmännens närvaro, varför en del heta känslor sedemera uppkom. Danskarna var flitigare med anmälningen, men pga pappersfel fick även de snällt vänta tills imorse på sina ackreditationer.

12.00 Poulen börjar i tid.

12.54 Tre poulematcher avklarade. Förlust 3-5 mot en ryss. Seger 5-0 mot en lett som slog ryssen med 5-2. Luktar lite getinbo. Ännu en seger mot en fransman. Tre matcher återstår i denna sjumannapoule.

13.54 En utdragen poule är färdig. Andy förlorar en jämn och hård mach mot en polack med 4-5. Han vinner sedan med 5-0 mot en turk. Därefter inleder han sista matchen svagt mot en ungrare och ligger snart under med 0-4. Men Andy visar vinnarinstinkt och lyckas ta matchen till sudden, där han vinner med 5-4.
Facit: 4 segrar, 2 förluster. Index 0,666 +11

14.10 Vi får en utförlig rapport om Andys fäktning. 64 tablå beräknas starta 14.30 men 2 pouler är fortfarande igång, så vi får se om det håller.
  1. Förlusten mot ryssen. Ville för mycket och öste på.
  2. Vinst mot fransmannen. Sänkte tempot för att motsvara fransmannens kapacitet, och det gick mycket lättare.
  3. Vinst mot lettländaren. Motståndaren stod för misstagen. Andy fäktade lungt och behärskat.
  4. Tight förlust mot polacken som på pappret var bäst rankad i poulen. Polacken fick in Andy i en slags tempofäktning som passade polacken bra. Andy öste på lite för mycket.
  5. Vinst mot turk. Sänkte återigen tempot och allt flöt på.
  6. Vinst mot ungrare. Efter svag insats i början slappnar Andy av vilket ger stötar. Får prioritet i sudden death men vinner med en snygg parad ripost.

Rankingen till poulerna kändes dock som något av ett lotteri. Nu håller vi tummarna att Andy drar en passande motståndare bland de 64.

14.20 Andy är rankad som 19:e man inför direkten. Vilket innebär match mot 46:e rankade fäktaren i tablå-64. Det blir enligt preliminära källor en israel.

14.34 Tävlingsarrangören behagar för första gången uppdatera resultatsidan. Damvärjan är i full gång med 32-tablå. Norskan Piasecka är kvar i tävlingen.

14:37 Andys match mot israelen skall börja.

15:10 Andy vinner i 64-tablå mot israelen med 15-9. Motståndet var inte av den högsta skolan, men Andy fäktade lungt, bra och gjorde det han skulle. Nu väntar den polack som besegrade Andreas (5-4) i poulen. Han har nu möjlighet att studera denne då han fortfarande fäktar, (kommer med största sannolikhet ta sig vidare till 32). Man ligger en del efter i tidschemat, då 32-tablå är planerad att starta 15:30. Vid vinst kommer tredjerankad fäktare vänta i åttondelsfinalen.

15:34 Av fyra danskar återstår 2. Dessa är Christian Femö och Sören Johansen, som stöter på varandra i direkten. En dansk alltså klar för de 16, frågan är bara vem.

15:46 Upprop sker för Andys match i 32-tablå. Nu gäller det. Polacken han möter heter Antoni Barczuk och är rankad 46:a på JVC-listan. Med det är han den bäste polske kadetten, med en sjätteplats i London som bästa resultat denna säsong. Lite kuriosa: Har denna säsong redan mött 3 svenskar, besegrade Edvard Flyborg och Henke Ljungberg, men fick ge sig mot Henriks storebror Johan. Slutade på 43:e plats på kadett-VM i Korea.

16:28 Tyvärr blev det förlust mot polacken med 15-5.

9 kommentarer:

  1. Underbar rapportering!
    Förlusterna är alltid intressantare än vinsterna, varför gick det som det gick?

    SvaraRadera
  2. ingen katastrof att förlora mot barzuk, han är bra duktig den killen.

    SvaraRadera
  3. Synd med förlusten, men en hygglig insats måste man väl säga. Bra kämpat Andy!

    SvaraRadera
  4. Får vi några rapporter från Magnusson Sr. och VC:n i St. Petersburg? Vore spännande tycker jag.

    SvaraRadera
  5. Får vi några rapporter från Magnusson Sr. och VC:n i St. Petersburg? Vore spännande tycker jag.

    SvaraRadera
  6. Får vi några rapporter från Magnusson Sr. och VC:n i St. Petersburg? Vore spännande tycker jag.

    SvaraRadera
  7. Och jag vet faktiskt inte riktigt hur jag bar mig åt för att kommentarbomba här ovan. Ber om ursäkt.

    SvaraRadera
  8. Det blir svårt.... Men vi får se/Henke

    SvaraRadera
  9. polacker i say... eller hur andy? ^^

    SvaraRadera